FAQ – BEauty

AULORA PANTS dengan Kodenshi®

Cara memakai AULORA PANTS dengan Kodenshi® yang betul

Wanita

Lelaki

Seluar terlalu ketat, ok ke?
Keadaan ini sangat normal. Seluar AULORA mempunyai ciri regangan yang hebat, oleh itu ia akan mencengkam kuat badan anda. Walau bagaimanapun, senario ini tidak akan berkekal lama, selepas beberapa kegunaan, anda akan berasa lebih selesa.

Saiz saya sudah kehabisan stok, bolehkah saya mengambil saiz yang lebih kecil/lebih besar?

Anda boleh mengambil satu saiz yang lebih besar demi keselesaan anda sendiri. Walaupun seluar mungkin kelihatan serupa tetapi ia berfungsi berbeza mengikut ukuran dan bentuk badan. Sekiranya anda mendapat saiz yang lebih kecil daripada badan anda, fungsi seluar mungkin tidak begitu baik dan ini akan menjejaskan keseluruhan tujuan memakainya.

Untuk pemadanan yang lebih baik, anda juga boleh merujuk kepada carta pengukuran di bawah;

Adakah selamat untuk mencucinya di dalam mesin basuh?
Disebabkan sifat bahan Kodenshi®, cucian mesin tidak disyorkan sama sekali. Hanya basuh tangan dengan air sejuk dan gantung sehingga kering, jangan putar atau memerah seluar kerana ini akan menjejaskan bentuknya.

Adakah ia disertai waranti? Jika ya, berapa lama?

Tidak, semua seluar AULORA dengan Kodenshi® kami tidak disertai dengan sebarang jaminan.

Walau bagaimanapun, jika selepas pembelian item kelihatan rosak, anda boleh mengembalikannya dalam masa 14 hari untuk pertukaran produk. Namun, pastikan produk berada dalam keadaan baharu/asal dan membawa bersama resit transaksi anda.

Terma dan syarat dikenakan.

Selepas beberapa kegunaan, adakah ia akan berkembang dan bentuknya berubah?
Ya dan tidak. Ya, ia akan berkembang sedikit tetapi ia tidak akan ‘lari’ dari bentuknya. Sekiranya anda menggunakannya setiap hari, kami mencadangkan anda untuk mencuci tangan dan gantung kering setiap hari supaya sekali pakaian itu kering, ia dapat mengekalkan bentuknya

Saya hamil, bolehkah saya memakainya?
Tidak, wanita hamil tidak digalakkan untuk memakai AULORA PANTS dengan Kodenshi®. Walau bagaimanapun, anda boleh memakainya semasa tempoh berpantang untuk membentuk semula badan anda tetapi anda mungkin perlu berbincang dengan doktor anda.

Bolehkah saya menggunakannya untuk sukan ekstrem (contohnya: peluncuran papan salji, rock climbing, pelarian jejak dan sebagainya …)?
Ya, AULORA PANTS dengan Kodenshi® adalah sesuai untuk semua jenis sukan. Anda boleh memakainya secara luaran atau sebagai seluar dalaman semasa aktiviti tersebut.

Apakah manfaat Sinaran Inframerah Jauh?
Matahari memancarkan beberapa jenis sinar dan salah satu yang paling selamat dan sihat bagi badan kita ialah Sinaran Inframerah Jauh (FIR) yang diketahui mempunyai banyak manfaat kesihatan yang baik seperti melegakan, merangsang dan mendetoksifikasikan badan. Bahan Kodenshi® mengandungi zarah seramik kecil yang mengandungi tenaga FIR dan apabila bahan tersebut bersentuhan dengan kulit, pemakai dapat segera merasai kehangatan dan keselesaan.

BEYUL

Apakah perbezaan antara rangkaian BEYUL putih dan biru?
Rangkaian putih merupakan rangkaian pertama dan asas BEYUL yang sesuai untuk semua jenis kulit dan untuk mengekalkan dan mendapat semula penghidratan. Manakala rangkaian biru adalah untuk rawatan intensif, jika dalam mana-mana kes di mana anda deritai atau alami kulit kering, anda boleh menambah koleksi biru untuk meningkatkan penghidratan pada kulit anda.

Mengapa saya memerlukan dua jenis pelembap? Bolehkah saya memilih hanya satu?
Seperti yang disebutkan, terdapat dua jenis pelembap untuk memenuhi dua jenis tujuan. BEYUL Moisturizing Cream (warna putih) adalah sesuai untuk semua jenis kulit manakala BEYUL Deep Care Moisturizing Cream (warna biru) adalah untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai kulit yang kering kerana kandungannya mengandungi lebih banyak agen penghidratan untuk membantu memperbaik keadaan kulit

Saya mempunyai keadaan kulit yang teruk, bolehkah BEYUL membantu untuk merawatnya?
Rangkaian penjagaan kulit BEYUL memang sesuai untuk semua jenis kulit tetapi pada umumnya ia lebih membantu pada bahagian penghidratan. Sekiranya keadaan kulit anda teruk seperti Psoriasis, Ekzema Akut atau Jerawat, kami cadangkan anda berunding dengan doktor kulit anda sebelum anda memulakan mana-mana rangkaian penjagaan kulit

Adakah ia selamat untuk anak perempuan remaja saya?
Ya, semua produk BEYUL kami sesuai untuk semua peringkat umur

Bolehkah saya menggunakan penjagaan kulit BEYUL semasa hamil?
Ya, penjagaan kulit BEYUL mengandungi bahan-bahan selamat, oleh itu ia boleh digunakan semasa mengandung dan menyusu badan.

Saya mempunyai kulit yang sangat berminyak, adakah BEYUL sesuai untuk saya?
Ya, BEYUL sesuai untuk semua jenis kulit walaupun ia menawarkan penghidratan yang lebih kepada kulit kering tetapi ia juga membantu mengimbangi minyak dan sebum pada kulit untuk meningkatkan kompleksyen kulit.

Bolehkah saya menggabungkan produk BEYUL dengan produk lain?
Ia tidak digalakkan kerana BEYUL mempunyai teknologi Push & Pull Regeneration Process yang mana jika anda mencampurkannya dengan jenama lain, ia mungkin tidak berfungsi dengan berkesan seperti menggunakan rangkaiannya sendiri

Apakah perbezaan antara Moisturizing Lotion dan Moisturizing Cream?
Walaupun namanya sama tetapi fungsi mereka berbeza sama sekali. Moisturizing Lotion bertindak sebagai toner muka manakala Moisturizing Cream ialah pelembap. Toner muka bertindak mengimbangi kulit anda. Selepas membersihkan muka, kulit anda cenderung terdedah sepenuhnya, jadi langkah seterusnya adalah memakai toner muka untuk mengekalkan paras pH normal kulit dan semua nutriennya manakala Moisturizing cream adalah untuk menjaga kulit anda terhidrat dan lembap sepanjang masa

Sekiranya saya membeli keseluruhan rangkaian, berapa lama ia boleh digunakan?
Bergantung pada cara anda menggunakannya, secara purata ia boleh bertahan secara amnya kira-kira dua bulan atau lapan minggu

Berapa lama jangka hayat untuk semua produk BEYUL?
BEYUL mempunyai jangka hayat tiga tahun. Sebaik sahaja produk dibuka, ia akan luput tempoh dalam 6 bulan.

Memandangkan BEYUL menggunakan teknologi Push & Pull Regeneration Process, berapa lama sehingga saya dapat melihat hasil yang jelas?
Kulit yang berbeza berfungsi secara berbeza tetapi apa yang dapat kita katakan adalah bahawa kulit kita akan tertanggal dan menjana lapisan baharu setiap 28 hari. Dengan menggunakan rangkaian penjagaan kulit BEYUL secara cermat, kulit pasti akan menunjukkan kesan positif. Walau bagaimanapun, ini bergantung pada jenis kulit, keadaan kesihatan dan rejim diet juga.

Sebaik sahaja saya menggunakan produk BEYUL, adakah saya masih boleh melakukan rawatan muka?
Ya! Anda masih boleh meneruskan dengan rutin penjagaan muka anda sekali sebulan supaya anda dapat mengekalkan kulit yang cantik dan berseri. Dengan melakukan rawatan muka, ahli terapi akan benar-benar mengeluarkan semua kotoran yang tidak boleh dibuang semasa pembersihan normal.

Adakah BEYUL sesuai untuk lelaki juga?
Ya, lelaki dialu-alukan untuk mencuba dan menggunakan rangkaian penjagaan kulit BEYUL juga!

Saya terdengar bahawa BEYUL Hydro Ampoule benar-benar baik. Memandangkannya membekalkan penghidratan, bolehkah saya melangkau pelembap dan memakainya sahaja?
Tidak, kami tidak mencadangkan anda untuk melangkau rutin 3-langkah (membersih, merapi dan melembab) kerana ia akan memberi kesan kepada keadaan kulit anda. Ampul ini ialah sejenis serum yang mengandungi agen penghidratan yang kuat di mana anda dicadangkan untuk menggunakannya hanya sekali sehari manakala pelembap anda boleh menggunakannya sehingga tiga kali sehari. Dengan melangkau pelembap, kulit anda akan dehidrat kerana pelembap bertindak sebagai air untuk permukaan kulit anda manakala ampul ini hanya sebagai penggalak

Saya tidak suka menggunakan pelindung matahari; adakah ia membawa sebarang perbezaan jika saya tidak memakainya?

Dalam keadaan hari ini, pelindung matahari tidak lagi suatu pilihan, tetapi satu kewajipan. Untuk melindungi kulit anda dari semua sinaran berbahaya, kita memerlukan suatu lapisan perlindungan untuk menghalang penuaan pramatang. Dengan mendedahkan kulit anda kepada sinaran berbahaya seperti UVA dan UVB, ia boleh menyebabkan kedutan, lingkaran gelap dan pigmentasi yang sangat sukar untuk dipulihkan sebaik sahaja ia muncul. Oleh itu, kami menasihatkan anda untuk tidak melangkau langkah ini dan menggunakannya secara teratur demi mengekalkan kulit yang sihat dan cantik

Apakah suhu air terbaik untuk membersihkan muka saya?
Cara terbaik untuk membersihkan muka anda adalah melalui pembersihan berganda. Selepas menanggalkan mekap, anda perlu membersihkan muka anda dengan BEYUL Hydrating Foam Cleanser dan bilas dengan air suam agar pori-pori anda terbuka dan buang semua kekotoran. Selepas itu, anda ulangi langkah yang sama dan kali ini bilas dengan air sejuk untuk menutup semula pori. Dengan cara ini, kulit anda akan senantiasa bersih tanpa cela!

Apakah langkah terbaik untuk menggunakan rangkaian BEYUL?
Secara umum, kami mencadangkan anda mengikuti langkah-langkah ini untuk RUTIN SIANG;
1) Bersihkan wajah anda dengan Hydrating Foam Cleanser
2) Rapi dengan Moisturizing Lotion
3) Hidrat dengan Hydro Ampoule
4) Melembap dengan Moisturizing Cream
5) Lindungi dengan pelindung matahari

dan untuk RUTIN MALAM, anda boleh mempertimbangkan
1) Bersihkan wajah anda dengan Hydrating Foam Cleanser
2) Rapi dengan Moisturizing Lotion
3) Hidrat dengan Hydro Ampoule
4) Melembap dengan Deep Care Moisturizing Cream

Dengan cara ini, anda akan lebih yakin bahawa kulit anda dijaga dengan baik!

Berapa kali saya perlu menggunakan masker?
Kami mencadangkan anda menggunakannya dua kali seminggu dan bukan hanya menggunakannya di muka sahaja, anda juga boleh memerah semua produk yang berlebihan dari pembungkusan dan sapukannya ke leher dan tangan anda. Dengan cara ini, ia bukan sahaja akan menghidrat wajah anda tetapi leher dan tangan anda juga akan mengekalkan keseriannya!